Manfrinato Hälsocenter
logo manfrinato
 
FÖRETAGSRESOR/PRIVATA SMÅGRUPPER
Teambuilding/Kick off/Konferens
Vi syr ihop ett upplägg utifrån vårt breda utbud och era önskemål. Fokus ligger på vandring/skidor, alpäventyr, mat, vin och vinprovning. Även möjligt att lägga del av resan i Milano el Torino eller hela resan till Cefalú på Sicilien. Svensk- och italiensktalande guider med oslagbar lokalkännedom : ) När/pris/program? Enl överenskommelse sommar/höst/vinter 2014. 

Manfrinato Resor har ett brett utbud av aktiviteter. Ta en titt på vad vi har att erbjuda, välj själva tidsperiod (i mån av tillgänglighet) och designa er egen resa utifrån de erbjudanden som passar er bäst. Gärna mycket mat och gott vin, men vi förenar gärna nöjet med nytta! På våra resor finns alltid möjlighet till daglig, guidad motion, i form av exempelvis vandring, stretchingpass eller yoga*. All motion anpassas efter gruppers/individers önskemål.

Destinationer:

Piemonte
i nordvästra Italien är en region berömd för sitt mustiga och smakrika kök och sina fina viner. Vindistrikten, tryffelodlingarna och de omtalade restaurangerna får besök från världens alla hörn. Våra resor går till vindistrikten och till lilla alpbyn Sauze d`Oulx med omnejd. Byn ligger på 1500 m ö h, med fantastiska vandringsmöjligheter, charmig äldre bykärna med varierat utbud av hotell. Konfrensmöjligheter och spa.

Sicilien är Medelhavets största ö. Färgstark, vänlig och vacker, omgiven av mystik och med en rafflande, mångkulturell historia. Det sicilianska köket vittnar om dess historia; spännande, smakrik mat där aprikoser, socker, citrusfrukter och söta meloner, saffran, muskotnöt, peppar och kanel räknas till de viktigare ingredienserna. Under senare år har även den Sicilianska vinerna blivit alltmer uppmärksammade, inte minst de röda vinerna som odlas längs med vulkananen Etnas sluttningar i lavarik jord. Våra resor går till lilla kuststaden Cefalú, klassisk och vacker turistort med omgivande nationalpark.

Exempel på aktiviteter. Välj en eller flera eller kom med egna förslag!

Piemonte:

Toppbestigning
, i form av vandring i Piemontes alper. Är ni ett gäng på minst sex personer finns det möjlighet till ett riktigt häftigt alpäventyr med Franco Manfrinato plus lokal bergsguide. Tre toppbestigningar; Monte Chaberton, 3100 m ö h, Monte Seguret, 2990 m ö h, Roccia Melone 3460 m ö h. Två lediga dagar ingår då man antingen vilar eller går över världens längsta tibetanska hängbro och/eller nervpirrande Iron wall/Via Ferrata. God kondition krävs. När/pris/program? Enl överenskommelse sommar/höst 2014.

Vinprovning i Barolodistriktet (Monferrato). Vi besöker mindre, familjedrivna vingårdar, kända för sina fina viner, lite vid sidan av de större turistinriktade gårdarna. Guide och tolk. Vi smakar och lär oss mer om varje gårds specifika produktion. Matpauser på restauranger med läckra Piemonte-menyer.

Kulinarisk en- eller tvådagarsutflykt med möjlighet att själv vara med och laga mat. Besök på restauranger och agroturism-gård (Bo på Lantgård). Upplev Piemontes berömda kök på nära håll i vacker miljö.

Lättare klättring och så kallad "Via Ferrata",klätter/vandringsled i brant terräng vars framkomlighet underlättats genom dragning av vajer och, eventuellt, placering av konstgjorda steg och grepp. Bl a över hängbroar. I full säkerhet med guide.

Sicilienresa:. Ni bestämmer innehållet! Välj från vårt utflyktsutbud; exempelvis: Kulinariska utflykter med möjligheter till matlagningskurs och vinprovning. I vårt utbud finns också möjligheter till fisketur eller snorkling. Gemensamma middagar på Cefalús bästa restauranger. Utflykt till coola staden Palermo, mm.

Boende:
Boende i charmigt B&B nere vid stranden alternativt hotell i Cefalú.

Fotoresa: I Piemonte eller på Sicilien; fotoresa till fots! Erfaren fotograf och guide undervisar och guidar i olika miljöer.

Läs mer om Sicilien och Sauze under vandrings- och yogaresor.

Upplägg, tider och priser? Ring för vidare information!

Vi samarbetar med en resebyrå vad gäller flygbokningar.

* Den yoga vi erbjuder är en är en modern, dynamisk och koncentrationsstärkande form, med fokus på andning, styrka, smidighet och balans. Avstressande och lätt att individanpassa.
MANFRINATO HÄLSOCENTER - Roskildevägen 5 & Henrik Smithsgatan 15c, Malmö
Ute är inne