Manfrinato Hälsocenter
logo manfrinato
 
 
SKIDRESOR TILL SAUZE D'OULX I ITALIENSKA ALPERNA
Välkomna till en skidreseupplevelse lite utöver det vanliga.
Franco Manfrinato, Malmöbo sedan 1993, med över 25 års erfarenhet som skid- och snowboardlärare, tar er med till skidorten han växte upp i. 1 500 m över havet ligger lilla byn Sauze d´Oulx, även kallad alpernas balkong för sina många soltimmar. Sauze är en charmig skidort med nära 500 km pist i liftsystemet Milky Way och var en av värdbyarna vinter-OS 2006.

Sauze ligger i regionen Piemonte, känt inte bara för sina goda viner utan även för sitt mustiga, smakrika kök. Byn har gott om bra restauranger för er som bor i lägenhet eller vill hoppa över hotellets mat någon kväll.

I våra resor ingår transport till och från flygplatsen, välkomstmöte med drink, hotell med hel- eller halvpension. Kvällsaktivitet upp till gemensam middag i pistrestaurang. Vinprovning med regiontypiska anti pasti. Åker du v 8 erbjuds daglig after ski-yoga.
 Vi har bra rabatter på liftkort, skiduthyrning och skid-/snowboardlektioner. 

Flygbokning efter att du bokat med oss. Du bokar själv eller via den resebyrån Akilles Travel i Malmö som vi samarbetar med. 

När? 
v 8 eller 9
 2017

Hotel la Torre: frukost- eller halvpension. 4-stjärnigt med spa. 

Hotell Assietta beläget mitt i byn med härlig solterass, uteservering och populär bar och restaurang i bottenplan. Fantastisk mat!  

Hotell Serendipity 
Nyrenoverat, snyggt. Endast frukost men bra samarbete/rabatter med närliggande restauranger. 

Hotel Faure, lite mindre och lyxigare familjehotell med spa. 

Har du frågor?
Ring Franco Manfrinato (Tel 040 23 74 72) eller maila till franco@manfrinato.se för vidare information.

Mer fakta:
Skidskolan Sauze Project. Innan Franco Manfrinato flyttade till Sverige, grundade och drev han den populära skidskolan Sauze Project, vilken han fortfarande arbetar med på frilansbasis. Skidskolan kan erbjuda kurser eller guidad åkning, på alla nivåer för både vuxna och barn.

Skidskolan arbetar alltså inte bara med nybörjare och det är vanligt att man tar individuella lektioner eller lektioner i smågrupper, även som van skidåkare, för att t ex finslipa carvingtekniken, lära in andra tekniker, eller enbart för att få åka med någon med erfarenhet av området. Även snowboard-lektioner finns på alla nivåer.  Prismässigt är det mest fördelaktigt att ingå i en större turistgrupp. En populär variant för yngre åkare på nivå medium till avancerad är de s k Formula-grupperna, där man ägnar fem timmar om dagen åt att åka efter skidlärare/guide i och utanför pisterna, ofta skogsåkning.Finns intresse skapar skidskolan egna grupper bland enbart våra resenärer, på önskade nivåer.

Byn Sauze. Barer och restauranger jobbar för fullt och på de allra flesta av dem serveras riktigt god regiontypisk mat och vinutbudet, särskilt vad gäller Piemonte-viner, är stort. Ni som bor på hotell Terazza kan vänta er generöst med italiensk husmanskost. Vill ni leta er utanför hotellet, finns mycket att välja mellan. På vårt infomöte får ni mer info om vad vi rekommenderar, i byn och i pisten.

Restauranger/after ski. Bland våra favoriter finns populära hotell Assietta, utmärkt restaurang med afterski-bar och spännande vinutbud, mitt i byn. Andra ställen är klassikern Miravallino, också mitt i lilla byn. För mer brittisk/irländsk touch, prova Paddies tvärsöver gatan från Miravallino, glada britter och aktuella fotbollsmatcher. Restaurang Ortiché är ett annat bra mat-alternativ. Lite längre in i den charmiga äldre delen av byn, ligger pizzeria la Griglia. Fantastiska pizzor och ljuvliga gnocchi. Bland annat. För kvällspigga finns bar Derby på piazza Alpini och intill ligger Vagabondi med live-band och spontandans.

Kvällsarrangemang. Vad sägs om att kvällstid åka upp för pisterna till restaurang la Capanna belägen på 2000m? Färden upp sker med pistmaskiner eller snöscooter. Nedfärd på samma vis eller på skidor med pannlampa. Rikligt med god mat och gott vin utlovas. Mer om detta under infomötet.

Bokning/info hos Manfrinato Resor, Franco Manfrinato tel 040 23 74 72
MANFRINATO HÄLSOCENTER - Roskildevägen 5 & Henrik Smithsgatan 15c, Malmö
Ute är inne