Manfrinato Hälsocenter
logo manfrinato
 
VANDRINGSRESA TILL SAUZE D'OULX I ITALIENSKA ALPERNA
När: Första veckan i juli (3-9)

Var: I och kring Sauze d´Oulx, alpby i Piemonte. Nordvästra Italien, nära franska gränsen.

Pris: 9400 exkl flyg, inkl alla måltider och programinnehåll nedan

Guider: Franco Manfrinato; skidlärare, guide, massageterapeut. Uppvuxen på orten. Per Söder. Mediyogainstruktör.

Program: 6 nätter med halvpension på hotell Assietta. 4 dagsvandringar i olika alpmiljöer. Två guider; efter gemensam lunch; en snabbare och en lugnare grupp. Daglig lunch-picknick på alpängarna. Vinprovning. Yoga el stretching under vandringarna.

Mer info: Franco, tel 0707 17 03 04.
Läs mer om resan under fliken ”reseberättelser” här på hemsidan.

”I över 20 år har jag arrangerat skid- och vandringsresor till mina hemtrakter i Sauze d´Oulx i Piemonte. Och för varje ny resa är det lika roligt att kunna visa upp mina älskade alper; naturen, maten, vinerna och byarna. Jag hoppas du vill följa med och uppleva allt detta med mig!” Franco Manfrinato
Programsammanfattning:
Man blir bergtagen. Förtrollad av den sagolika, så skiftande naturen. Lugn och avstressad av den nästan meditativa vandringen, steg för steg. Glad över hur positivt muskler och leder reagerar på den fysiska aktivitet som är den mest naturliga för kroppen; att gå. Att promenera i vackra omgivningar med trevliga medvandrare, genom småprat och tystnad, ger helt enkelt otroligt mycket energi.

Vi bor på familjehotellet Assietta mitt i byn, känt för sin goda mat och fina service. Härifrån utgår vi inför alla våra dagsvandringar. Med minibussar tar vi oss till olika startplatser. Ingen vandring blir den andra lik.

Vi vandrar över mjukt böljande alpängar, bestiger branta klippstigar, visslar tillsammans med murmeldjuren, spanar på örnar, falkar och hoppande stenbockar. Då och då stannar vi för stretching eller yoga. Vi besöker små bergsmejerier och bunkrar kryddig ost inför hemfärden, nattvandrar med pannlampor under gnistrande stjärnhimmel. På vår lediga dag vilar vi, kliver över världens längsta hängbro eller gör Torino.

Kvällstid blir det välförtjänt och mycket av den goda, sunda maten och vi njuter av Piemontes fina viner och av varandras sällskap.”
MANFRINATO HÄLSOCENTER - Roskildevägen 5 & Henrik Smithsgatan 15c, Malmö
Ute är inne